Ainutlaatuinen keijuesiintyjä synttäreille

Tietääkseni olen Suomen ainoa keijuesiintyjä. Juhlaesiintyjät ovat ylipäätään Suomessa vielä melko tuore juttu, mutta prinsessaesiintyjiä olen bongannut useampiakin. Lisäksi olen törmännyt performanssitaidetta ja glittertatuointeja tekevään saippuakuplaryhmään, jonka jäsenet pukeutuvat toisinaan myös keijuiksi. Siinä liipataan jo aika läheltä asujen ja glittereiden osalta, mutta täysin Keijun kekkereiden kaltaista konseptia en ole kuitenkaan vielä kenelläkään nähnyt. En tiedä ketään muuta, joka tekisi sekä kasvomaalauksia, että glittertatuointeja – ja tarvittaessa vielä leikittäisikin. Lisäksi heittäydyn sataprosenttisesti keijun rooliin, josta saavat osansa niin lapset, kuin aikuisetkin.

_4150612-01

Minulla on itse kehitelty hahmo Ilonpilke Taikasiipi, joka voi elää ja kehittyä täysin tilanteiden mukaan. Olen saanut käyttää rajattomasti mielikuvitusta, kun hahmollani ei ole ollut valmiiksi tunnettua persoonaa ja elämäntarinaa, kuten esimerkiksi Disneyn prinsessoilla. Kun aloitin synttärikeijun hommat, tiesin jo kahden vuoden lelukauppakokemuksen myötä keijun olevan käytännössä hyväksi todettu hahmo. Harkitsin kuitenkin alussa, olisiko minun kannattanut panostaa myös prinsessahahmoihin, sillä prinsessat ovat monien lasten ikisuosikkeja.

Totesin kuitenkin nopeasti, että näytän paljon enemmän keijulta tai menninkäiseltä, kuin prinsessalta. Maskeerauksen, peruukkien ja asujen avulla saa paljon aikaan, mutta tietysti järkevintä oli aloittaa pienyrittäjänä mahdollisimman edullisesti. Lisäksi prinsessahahmojen suhteen mietityttivät tekijänoikeuskysymykset, sillä monet lasten tuntemista prinsessoista ovat sellaisinaan Disneyn omaisuutta. Koin yksinkertaisemmaksi luoda jotain omaa, kuin rakentaa uudelleen jotain jo keksittyä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käytännössä olen huomannut, että on oikeastaan hyväkin, ettei keijulla ole lasten silmissä selkeää identiteettiä. Jos menisin paikalle vaikkapa Frozen-elokuvasta tuttuna prinsessana, lapsilla olisi hyvin selkeitä ennakkokäsityksiä sen suhteen, mitä osaan ja mistä tulen. Nautin siitä, että Ilonpilke Taikasiipenä saan keksiä kaiken, eikä minun tarvitse seurata sadun kaavaa. Voin rikkoa rajoja ja kertoa lapsille keijuista kaikkea, mitä ikinä keksinkään.

Kuka olisikaan arvannut, että kaikki Ilonpilke Taikasiiven mukanaan kantamaan roskapurkkiin tiputettavat roskat muuttuvat onnea tuottavaksi keijupölyksi, eli glitteriksi? Tai että Keijujen laaksoon voi päästä joko lentämällä tai sateenkaarta pitkin kävelemällä? Se on hyvä asia, sillä Ilonpilke Taikasiipi on saanut pienen tapaturman seurauksena reiän siipeensä, eikä pysty lentämään ainakaan kovin pitkiä matkoja.

Jos sateenkaarta ei ole näköpiirissä, Ilonpilke Taikasiipi ei kovin helposti pääse kotilaaksoonsa. Se ei häntä haittaa, sillä täällä ihmisten maailmassa on mukava siirtyä juhlasta toiseen. Jos Ilonpilke Taikasiipi ei pääse kotiinsa Keijujen laaksoon, hän nukkuu keijukärryssään, joka on vähän kuin asuntoauto kaikissa sateenkaaren väreissä, muttei kuitenkaan sinne päinkään. Toisinaan keijusta on mukavaa vain oleskella missä tahansa metsässä metsäneläinten kanssa keskustellen.

cropped-img_20171022_001647_191.jpg

Hauskinta keijuna olemisessa on juuri se mielikuvituksellisuus ja yllätyksellisyys, jonka saan tuoda mukanani juhliin. Kun ennakko-odotuksia ei ole, lapset ovat ihanan vastaanottavaisia kaikille tarinoille ja kyselevät uteliaina kaikenlaista. Varmasti lapsilla olisi paljon kysyttävää keneltä tahansa satuhahmolta, mutta itse pidän siitä, että saan rakentaa hahmoni alusta loppuun itse, eikä mitään tunnettua taustatarinaa ole.

Toukokuulle on tullut jo ihan mukavasti keijuvarauksia sekä yksi varaus merirosvollekin.  Sain kokopäivätyön ja huomenna aloitan uudessa työpaikassani. Minulla on vapaata töistä joka viikonloppu, joten uusi työtilanteeni ei juurikaan vaikuta synttärikeikkoihin. Otan siis keijulle ja merirosvolle jatkossa keikkoja sekä kysynnän, että oman jaksamiseni mukaan viikonloppuisin ja arki-iltaisin. Ihan kaikkia viikonloppuja en tietysti halua olla kiinni keijusynttäreillä, sillä kyllähän ihmisellä keijulla täytyy vapaa-aikaakin olla.  Lopettaminen ei silti tullut kysymykseenkään, vaikka kokopäivätyöhön siirrynkin – sen verran ihanaa synttäriviihdyttäjän homma on!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: