Tarina keijun takana

Keijun ja muiden hahmojen takana olen minä, Kaktu Kuparinen. Ikää minulle on kertynyt jo 30 vuotta, mutta olen edelleen pieni, eloisa ja sosiaalinen vipeltäjä, joka heittäytyy rohkeasti tilanteeseen kuin tilanteeseen. En ole menettänyt lapsenmielisyyttäni ja mielikuvitustani, vaan ne tuntuvat jopa vahvistuneen vuosien myötä. Olen aina pitänyt erityisen paljon improvisaatiosta, ihmisten viihdyttämisestä, juhlista ja tapahtumien järjestämisestä. Lisäksi nautin piirtämisestä, maalaamisesta ja käsillä tekemisestä. Näitä kaikkia pääsen toteuttamaan hahmojeni kanssa synttäreillä ja tapahtumissa.

Alun perin idea keijusta syntyi, kun olin kahden vuoden ajan töissä Hamleys-lelukaupassa. Hamleys on tunnettu elämyksellisyydestään ja työntekijöiden tehtävänä oli luoda lelukaupassa asioinnista taianomainen kokemus niin pienille, kuin suurillekin asiakkaille. Hamleysillä seikkailevia hahmoja olivat mm. Räsynukke, Lelusotilas ja suuret nallemaskotit.

Jotenkin vahingossa päädyin kehittämään ylimääräisen hahmon. Keijunsiivet eivät menneet mielestämme riittävän hyvin kaupaksi. Avasimme paketin, jotta voisin pukea ne ylleni ja kiinnittää siten asiakkaiden huomion. Ei mennyt kauaakaan, kun olin jo vahingossa kehitellyt itselleni kokonaisen keijuasun kaupan tuotteista. Pienen kokoni vuoksi lasten keiju- ja prinsessamekot mahtuivat minulle, joten valinnanvaraa riitti.

Keiju, joka oli pukeutunut useisiin tutu-hameisiin, rullaluisteli vinhaa vauhtia kaupan käytävillä ja tervehti jokaista asiakasta huudahtamalla innokkaasti: ”PIMPELIPOM!”

Keijusta tuli asiakkaiden keskuudessa suosittu hahmo, jonka perään lapset usein kyselivät silloin, kun en ollut paikalla töissä. Tein usein glittertatuointeja ja joskus myös kasvomaalauksia sekä olin mukana järjestämässä erilaisia tapahtumapäiviä, leikkejä ja kilpailuja lapsille.

Pystyin säilyttämään keijuroolini myös kassalla ja asiakkaita palvellessani, joten saatoin parhaimmillaan olla keijupuvussa jopa koko 9-tuntisen työpäiväni ajan. Sain nauttia kahden vuoden ajan mielettömän ihanasta työpaikastani, joka tuntui sopivan minulle kuin nenä päähän.

Viime syksynä Hamleys-lelukauppa lopetti suureksi surukseni toimintansa Suomessa. En kuitenkaan malttanut luopua keijuroolistani ja päätin jatkaa toimintaani itsenäisenä yrittäjänä. Asiakkaat olivat nimittäin joskus kyselleet, voisiko minut tilata synttäreille tekemään glittertatuointeja, joten arvelin kysyntää löytyvän. Entinen esimieheni suhtautui ideaani äärimmäisen kannustavasti ja melkeinpä pakotti minut ottamaan mukaani arkullisen glitteriä sekä kokoamani keijupuvun.

Halusin vielä hieman kohentaa keijun ulkonäköä, joten hankin uudet siivet sekä suippokorvat uskottavampaa rooliasua varten. Vuoden 2017 syyskuusta lähtien olen tehnyt keijukeikkoja synttäreillä ja tapahtumissa. Myöhemmin kehittelin myös merirosvohahmon, jotta valinnanvaraa olisi enemmänkin. Joulun aikaan olen toiminut myös tonttuna.

Työssäni parasta on se, että lapsilta saa aina aidon ja välittömän palautteen. On huikeaa nähdä lasten ilo saadessaan ihan oikean satuhahmon synttärivieraakseen. Parasta maailmassa on, kun voi tehdä jonkun toisen iloiseksi ja harva työ tarjoaa siihen näin konkreettisen mahdollisuuden. Satuhahmona toimiminen on myös mukavan haastavaa, sillä lasten kanssa työskennellessä tilanteet muuttuvat  kaiken aikaa ja improvisaatiokyky on tarpeen. Siksi jännitys säilyy yllä juhlasta toiseen.

Koskaan ei voi tietää, mitä lapset keksivät kysyä. Usein totuus on kuitenkin lasten mielestä taruakin ihmeellisempää! Olen nimittäin toisinaan kertonut lapsille tarinan siitä, kuinka Ilonpilke Taikasiivestä tuli synttärikeiju. Sehän meni niin, että keijun aikaisempi koti, eli lelukauppa suljettiin ja niinpä keiju otti mukaansa kaupan kaikki glitterit ja kasvomaalit ja päätti alkaa vierailla synttäreillä. ”Onko tuo ihan oikeasti totta?”, moni lapsi on kysynyt silmät teelautasen kokoisina tuikkien. Olen voinut siihen vastata käsi sydämellä, että se on kuin onkin aivan totta.

 

2 Comments on “Tarina keijun takana

  1. hei, ihanat sivut ja ihana tällänen yritys toiminta 🙂 Sinulla on varmaan joku max kilometri matka minnekkä asti oot valmis menemään? tyyliin max 100km.

    Tykkää

    • Voi kiitoksia! 🙂 Pääsääntöisesti otan keikkoja enintään 200 km:n päähän Helsingistä. Bensakulut sisältyvät hintaan pääkaupunkiseudun alueella. Pidemmälle lähtiessä bensakulut lisätään tuntihintaan. Periaatteessa voin siis lähteä pidemmillekin reissuille, kunhan asiakkaan kanssa sovitaan bensakuluista ja ehdin ajella saman päivän aikana takaisin kotiin. 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: